17ο Διεθνές Θερινό Σχολείο “Intensive Course on Macroeconomic Coordination and Externalities”

20-04-16 web.xrh 0 comment

18/4/2016

17ο Διεθνές Θερινό Σχολείο “Intensive Course on Macroeconomic Coordination and Externalities”

17ο Διεθνές Θερινό Σχολείο "Intensive Course on Macroeconomic Coordination and Externalities"

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο στο Πανεπιστήμιο του Trento είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο ταυτόχρονα με τη διδασκαλια σύγχρονων θεωριών και μεθόδων, διεξάγονται και εργαστήρια (workshops), στα οποία οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών, επιδίδονται στην έρευνα και αναπτύσσουν ιδέες.

Το 17ο κατά σειρά Θερινό Σχολείο, με τίτλο «Intensive Course on Macroeconomic Coordination and Externalities», θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2016, στο Hotel Villa Madruzzo, στο Τρέντο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις επιστημόνων από όλον τον κόσμο, όπως ενδεικτικά οι Joseph E. Stiglitz από το Columbia University, Stefano Battiston από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Martin Guzman από το Columbia University κ.ά., που θα εστιάσουν σε agent-based μακροοικονομικά συστήματα.

Η προθεσμία υποβολής αίτησεων είναι η 22η Απριλίου και το course απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδακτορικούς και μετα-διδακτορικούς ερευνητές στο πεδίο των Οικονομικών.

Το Ίδρυμα έχει εξασφαλίσει 2 θέσεις για Έλληνες συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www-ceel.economia.unitn.it/school/s2016/index.html.