Υποτροφίες, 9-12-2014, Δελτίο Τύπου

09-12-14 web.xrh 0 comment

09/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιβράβευση των 44 καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ποσό των 97.500 ευρώ συνολικά, από 29 χορηγούς

 

Τα τελευταία χρόνια, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, σε μια προσπάθεια να επιβραβεύσει τους άριστους φοιτητές του, θέσπισε την «Επιβράβευση των καλύτερων Φοιτητών / Φοιτητριών» του, σε όλες τις κατηγορίες, μέσω του θεσμού των Υποτροφιών και με την ευγενική χορηγία Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή κοινωνική ευθύνη. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συστηματική προσπάθεια του Τμήματος για την αναβάθμιση των σπουδών, την ανάδειξη της αριστείας και για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που πρωτεύουν και μοχθούν καθημερινά.

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2014 οι εκπρόσωποι των 29 Χορηγών βράβευσαν τους 44 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. 

Στην τελετή παρέστη ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Καθηγητής κ. Μάρκος Κούτρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τους βραβευόμενους η διάκριση που επέτυχαν και τους παρότρυνε να συνεχίσουν και μελλοντικά τις προσπάθειες για παρόμοιες επιτυχίες.

Τη σημαντικότητα της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών τόνισε με την ομιλία του ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Αν. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Τσιριτάκης.

Τη σημαντικότητα της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις, τόνισε η εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών κα Θεοδώρα Μαραβελή και ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των χορηγών για την παρουσία τους στην τελετή αλλά και τη συμβολή τους στην ανάδειξη και εκπαίδευση της νέας γενιάς και την προετοιμασία της ως ενεργά στελέχη στην αγορά εργασίας.

Τα βραβεία (συνολικής αξίας 97.500 ευρώ) προσέφεραν οι εξής ΧΟΡΗΓΟΙ, ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

 

1.              ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2.              INTRALOT

3.              LASKARIDIS SHIPPING CO

4.              ΟΤΕ – COSMOTE

5.              ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

6.              AEGEAN OIL

7.              ALDEMAR GROUP

8.              ALPHA BANK

9.              ATTICA BANK

10.          BOSTON CONSULTING GROUP

11.          ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος Εταιρειών

12.          CHIPITA

13.          ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

14.          EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME

15.          REDS A.E., SMART PARK

16.          ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

17.          EUROBANK

18.          GRIVALIA PROPERTIES

19.          JUMBO

20.          ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

21.          PWC GREECE

22.          ΤΙΤΑΝ

23.          ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

24.          ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ

25.          ΓΙΩΤΗΣ

26.          SBOKOS HOTEL GROUP

27.          ΟΜΙΛΟΣ QUEST

28.          SANI

29.          TSAVLIRIS SALVAGE GROUP

 

 Τέλος, το Τμήμα ευχαριστεί τις εταιρίες:

  • EUROBANK
  • GRIVALIA PROPERTIES και 
  • KPMG 

για την ευγενική χορηγία υποτροφιών σε νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας.

ANT1:  http://www.antenna.gr/news/watch?cid=_r_v_g_agv6o0%24k%3D