Υποτροφίες Ακαδημαϊκών Ετών 2003-2007

22-10-08 web.xrh 0 comment

Υποτροφίες Ακαδημαϊκών Ετών 2003-2007


26 χορηγοί βραβεύουν τους 67 καλύτερους φοιτητές του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26 ΧΟΡΗΓΟΙ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ) ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ 67 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 οι εκπρόσωποι 26 Χορηγών βράβευσαν τους 67 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση τα ακαδημαϊκά έτη 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 και 2006-2007.

Τα 67 βραβεία (αξίας 1.500 ευρώ το καθένα) προσέφεραν οι εξής Χορηγοί (ανά αριθμό υποτροφιών και με αλφαβητική σειρά):

  1. ΤΙΤΑΝ (7 βραβεία), http://www.titan.gr
  2. ALPHA Bank (4 βραβεία), http://www.alphabank.gr
  3. Εθνική Τράπεζα (4 βραβεία), http://www.nbg.gr
  4. Eurobank (4 βραβεία), http://www.eurobank.gr
  5. Ομιλος Τραπέζης Πειραιώς (4 βραβεία),
  6. Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (4 βραβεία),
  7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (4 βραβεία),
  8. Τράπεζα Αττικής (4 βραβεία),
  9. Τράπεζα Κύπρου (4 βραβεία),
  10. Millennium Bank (3 βραβεία),
  11. Αγροτική Τράπεζα (2 βραβεία),
  12. ΑΣΠΙΣ Bank (2 βραβεία),
  13. Citibank (2 βραβεία),
  14. Deloitte and Touche (2 βραβεία),
  15. Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως (2 βραβεία),
  16. Ελληνικά Πετρέλαια (2 βραβεία),
  17. Ελληνική Ένωση Τραπεζών (2 βραβεία),
  18. Lamda Development (2 βραβεία),
  19. Ο.Τ.Ε. (2 βραβεία),
  20. Price Waterhouse Coopers (2 βραβεία),
  21. Τράπεζα της Ελλάδος (2 βραβεία),
  22. Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (2 βραβεία),
  23. HSBC Bank (1 βραβείο),
  24. HypoVereinsbank (1 βραβείο),
  25. Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος (1 βραβείο),
  26. Όμιλος Εταιριών Γερμανός (1 βραβείο)

Ο θεσμός της βράβευσης ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1991, πρώτο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος για τους 8 καλύτερους φοιτητές και συνεχίζεται κάθε χρόνο βραβεύοντας τους 4 καλύτερους φοιτητές κάθε έτους του Τμήματος.

 

Φέτος εγκαινιάστηκε και το πρόγραμμα υποτροφιών των διδακτορικών φοιτητών του Τμήματος με την συμμετοχή των εξής Χορηγών:

ANEK LINES, www.anek.grΑΝΕΚ LINES (5 βραβεία), http://www.anek.gr

Aegean AirlinesAEGEAN AIRLINES (2 βραβεία), http://www.aegeanair.com

FG EUROPE (2 βραβεία), http://www.fgeurope.gr

EUROBANK (1 βραβείο), http://www.eurobank.gr

 

Επιπλέον η εταιρία DELOITTE and TOUCHE βράβευσε με χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000 ευρώ τον καλύτερο φοιτητή του Τμήματος στα μαθήματα της Λογιστικής.

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Δ. Δεσπότης αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας του Επιχειρηματικού κόσμου με το Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα μέσω του θεσμού των Χορηγιών.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Γ. Κατσιμπρής τόνισε την σημαντικότητα της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών.

 

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος κ. Θ. Παπαλεξόπουλος συνεχάρη τους υποτρόφους εκ μέρους των χορηγών επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων πόσο σημαντική είναι σήμερα για μια επιχείρηση η συνεχής επιμόρφωση, βελτίωση και αυτοβελτίωση τόσο του στελεχιακού δυναμικού όσο και της ίδιας της επιχείρησης, και τόνισε ότι η σημερινή επιβράβευση των φοιτητών υποδηλώνει όχι μόνο ικανότητα, αλλά και βούληση και θάρρος για τον αγώνα της ζωής, στοιχεία που μαζί με τις γνώσεις, δεξιότητες και προσωπικότητα συνεκτιμώνται από τους εργοδότες κατά τη διαδικασία εύρεσης νέων στελεχών. Σε αυτή λοιπόν τη νέα πραγματικότητα ενισχύεται η αξία της γνώσης, καθώς και της ικανότητας μάθησης, ως κυρίαρχα συστατικά διαμόρφωσης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος κάθε επιχείρησης. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη στενή και αμφίδρομη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ πανεπιστημίου και επιχείρησης.

 

Η εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών κα Ευ. Κουλουρίδη αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις. Επίσης επισήμανε την ουσιαστική αξία των προγραμμάτων του Τμήματος, ιδιαίτερα δε των υποτροφιών, της θερινής πρακτικής εξάσκησης, των σεμιναρίων και των διαλέξεων στελεχών της αγοράς, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολύ χρήσιμα τόσο για το Τμήμα όσο και για τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος. Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Scholarships 2003-2007