Δελτίο Τύπου, ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ακαδ. έτους 2007-2008

06-02-09 web.xrh 0 comment

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Βράβευση των 52 καλύτερων φοιτητών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με το ποσό των 144.000 ευρώ συνολικά, από 38 χορηγούς: Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Τράπεζες, Σύμβουλοι Επενδύσεων, Βιομηχανίες, Όμιλοι Επιχειρήσεων, Οργανισμοί 

 

 

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009 οι εκπρόσωποι 38 Χορηγών βράβευσαν τους 52 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.

 

Τα βραβεία (συνολικής αξίας 144.000 ευρώ) προσέφεραν οι εξής Χορηγοί (ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά):

 

Ο θεσμός της βράβευσης ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1991, πρώτο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος για τους 8 καλύτερους φοιτητές και συνεχίζεται κάθε χρόνο βραβεύοντας τους 4 καλύτερους φοιτητές του Τμήματος κάθε έτους. Φέτος εγκαινιάστηκε και το πρόγραμμα υποτροφιών του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος βραβεύοντας συνολικά 32 μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Επιπλέον η εταιρία DELOITTE Χατζηπαύλου, Σοφιανός & Καμπάνης Α.Ε βράβευσε με χρηματικό έπαθλο ύψους 1.500 ευρώ τους δύο καλύτερους φοιτητές του Τμήματος στα μαθήματα της Λογιστικής. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Γ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας του Επιχειρηματικού κόσμου με το Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα μέσω του θεσμού των Χορηγιών. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Γ. Κατσιμπρής τόνισε τη σημαντικότητα της συμβολής του θεσμού των υποτροφιών στην προσπάθεια για αριστεία και στην επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών.

 

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Κατσανεβάκης, Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, εκπροσωπώντας  τους χορηγούς, τόνισε ότι αυτού του είδους οι ενέργειες στηρίζουν  τη συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης – παιδείας, η οποία αποτελεί τη λυδία λίθο της υγιούς επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσωπο.

 

Η εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών κα Αφρ. Ντοκόζη αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ηθικής υποστήριξης των προσπαθειών και των ικανοτήτων των φοιτητών, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και ανταμοιβή από τις επιχειρήσεις. Επίσης, επισήμανε την ουσιαστική αξία των προγραμμάτων του Τμήματος, ιδιαίτερα δε των υποτροφιών, της θερινής πρακτικής εξάσκησης, των σεμιναρίων και των διαλέξεων στελεχών της αγοράς, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολύ χρήσιμα τόσο για το Τμήμα όσο και για τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος. Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή τους στο πέρασμα των χρόνων.

 

 

images Φωτογραφικό Υλικό

{besps}Events/Sholarships2009/{/besps}