Επίτιμος Διδάκτορας, Γεώργιος Κωνσταντινίδης

07-07-09 web.xrh 0 comment

Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής- Επίτιμοι Διδάκτορες

Γεώργιος Κωνσταντινίδης


 

constantinides


Leo Melamed Professor of Finance at the Graduate School of Business, University of Chicago

 

Ο κ. Γεώργιος Κωνσταντινίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

 

Κατέχει πτυχία από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Ιντιάνα και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon πριν από την ένταξη του στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο το 1978. Έχει διατελέσει πρόεδρος της American Finance Association και της Society for Financial Studies. O Δρ. Κωνσταντινίδης είναι επιστημονικός συνεργάτης του National Bureau of Economic Research, όπως επίσης εκδότης και συντάκτης πολλών περιοδικών της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αποτίμηση των primary assets με έμφαση στις ατελείς αγορές, στις non-standard preferences, στον ρόλο του κόστους των συναλλαγών και σε θέματα φορολόγησης των χρηματαγορών. Έχει σημαντικές συνεισφορές σχετικά με την εξέταση των αιτιών για τις ιστορικά παρατηρηθείσες τιμές του premium των μετοχικών αποδόσεων σε σχέση με τις αποδόσεις των ομολόγων.

 

Κάθε Δεκέμβριο ο κ. Κωνσταντινίδης υποδέχεται με χαρά στο Σικάγο ως επισκέπτες μεταπτυχιακούς φοιτητές από το πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Δείτε το Βιογραφικό του