Αρχική – Μήνυμα Προέδρου – Κατσιμπρής

08-09-09 web.xrh 0 comment

chairman KATSIMBRiS web.jpg

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενός φιλόδοξου Τμήματος το οποίο από την ίδρυσή του, το 1990, αποτελεί εφαλτήριο για επιτυχημένη και δημιουργική σταδιοδρομία φιλόδοξων και εργατικών νέων ανθρώπων.

Η ποιότητα του Τμήματος και η αναγνώρισή του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αντανακλάται στην επιτυχημένη πορεία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών αποφοίτων του. Πολλοί κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον χρηματοοικονομικό -και όχι μόνο- τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άλλοι συνεχίζουν τις σπουδές τους με υποτροφία σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως, το MIT, το Harvard, το Columbia, το Princeton, το London Business School, το LSE και το INSEAD. Επίσης, οι απόφοιτοι του διδακτορικού προγράμματος έχουν κερδίσει θέσεις σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Η ποιότητα του Τμήματος αντανακλάται, επίσης, στη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, καθώς, επίσης, και στη χορήγηση υποτροφιών από πλείστες όσες εταιρείες και τράπεζες στους φοιτητές με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση.

Βασικά στοιχεία της επιτυχίας του αποτελούν:

  • τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι εφάμιλλα των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου
  • η υψηλού επιπέδου έρευνα και διδασκαλία
  • οι διεθνούς φήμης καθηγητές
  • ο σεβασμός στους φοιτητές, χωρίς εκπτώσεις στην ακαδημαϊκή ποιότητα
  • η συνεχής αλληλεπίδραση διδασκόντων και διδασκομένων
  • η συνεχής επαφή με τον «κόσμο της αγοράς»
  • η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών εκπαίδευσης
  • η αξιοκρατία και η ενθάρρυνση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των φοιτητών

Tο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι ένα φιλόδοξο Τμήμα. Επιδιώκει -και έχει κάνει σημαντική πρόοδο ήδη- να καταστεί και αναγνωριστεί ως ένα εκ των κορυφαίων της Ευρώπης, ένα Τμήμα το οποίο θα αποτελεί την πρώτη επιλογή των καλυτέρων φοιτητών και ακαδημαϊκών διδασκάλων/ερευνητών, και του οποίου οι απόφοιτοι θα αποτελούν το «μήλον της έριδος» των κορυφαίων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του κόσμου και των καλυτέρων εταιρειών της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Ένα Τμήμα, με άλλα λόγια, στην υπηρεσία της κοινωνίας, ένας «μοχλός» για κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη.