80 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πειραιώς

08-11-18 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Κυρίες και Κύριοι,

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμπληρώνει φέτος 80 έτη από την ίδρυσή του. Ιδρύεται και εκκινεί τη λειτουργία του το 1938 ως Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών, μετεξελίσσεται το 1958 σε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και λειτουργεί από το 1989 ως Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η επέτειος των 80 ετών μας δίδει την αφορμή να τιμήσουμε όλους αυτούς που συνεισέφεραν στη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδό του, στη δυναμική μετεξέλιξη, διεύρυνση των επιστημονικών του πεδίων και καθιέρωσή του ως ενός σημαντικού Πανεπιστημίου στον εθνικό και διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της έρευνας. Ταυτοχρόνως, μας δίδει την αφορμή να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να εντοπίσουμε τα ισχυρά και αδύνατα σημεία μας, να σχεδιάσουμε τη μελλοντική μας πορεία.

Από ιδρύσεώς του, το Πανεπιστήμιο μας ακολουθεί πιστά τις ακαδημαϊκές αρχές και είναι σταθερά προσανατολισμένο στην αριστεία. Επιδιώκει αταλάντευτα την ποιότητα στην εκπαίδευση και την αποτελεσματικότητα στην παραγωγή νέας και εφαρμοσμένης γνώσης. Ως «παραγωγικό» Πανεπιστήμιο κατόρθωσε να καλύπτει σήμερα όλα τα πεδία που άπτονται μιας σύγχρονης δυναμικής οικονομίας και κοινωνίας όπως είναι η διοίκηση επιχειρήσεων, η βιομηχανία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, οι σύγχρονες τεχνολογίες, η ενέργεια, το περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση κ.ά.

Διατηρώντας όλα τα βασικά ακαδημαϊκά μας χαρακτηριστικά και σεβόμενοι την παράδοσή μας, σχεδιάζουμε το μέλλον του Πανεπιστημίου μας επιδιώκοντας τη συνεχή προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών του στις επιστημονικές εξελίξεις και στις ανάγκες της κοινωνίας, τη διεύρυνση των τεχνολογικών και ανθρωπιστικών επιστημονικών πεδίων του, την εντονότερη διασύνδεση της εφαρμοσμένης έρευνας με την παραγωγή, την επέκταση και εντατικοποίηση των διεθνών δικτυώσεων και συνεργασιών του, την ανάπτυξη συνεργειών με την τοπική κοινωνία και, ασφαλώς, τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για διδάσκοντες, φοιτητές και στελέχη της διοίκησης.

Διδασκόμενοι από την 80ετή ιστορία μας, αντλώντας συμπεράσματα από το παρόν και αξιολογώντας τις επερχόμενες ευκαιρίες και προκλήσεις, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν!

Ο Πρύτανης

Καθ. Άγγελος Χ. Κότιος

 

 

 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

 Μέγας Χορηγός

ete logo gr

 

Χορηγοί

sponsors

 

 

Με την Υποστήριξη

supporters