ΕΛΠΕ, Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων

27-04-15 web.xrh 0 comment

27/4/2015

Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός ενεργειακός Όμιλος με ηγετική θέση στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Στις πολλές συντονισμένες δράσεις που πραγματοποιοεί ο Όμιλος στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, εντάσσεται το Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων.

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να δώσει ευκαιρίες εργασιακών επιλογών σε νέους με εξαιρετικά προσόντα από καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού  που με την  αξία και τις προσπάθειές τους διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της Ακαδημαϊκής τους πορείας. Παράλληλα, εμπλουτίζει το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ομίλου με νέα στελέχη υψηλού δυναμικού εξέλιξης τα οποία θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητάς μας.

Πρόκειται για μια δράση που, μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία, δημιουργεί και προσφέρει ευκαιρίες για εργασιακή εμπειρία, επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, επιβραβεύοντας την αριστεία και τις υψηλές επιδόσεις νέων Ελλήνων επιστημόνων, αποφοίτων Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Το Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων αφορά δέκα (10) θέσεις απασχόλησης στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας:

  • ΔΙΥΛΙΣΗ (CEE), Πέντε (5) θέσεις απασχόλησης στην Παραγωγή/Διύλιση, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. 
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (FIN), Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Ομίλου, οι οποίες αφορούν πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών. 
  • MARKETING & ΠΩΛΗΣΕΙΣ (MARK), Μία (1) θέση απασχόλησης στο Marketing και στις Πωλήσεις Εμπορίας, η οποία αφορά πτυχιούχους στον τομέα του  Marketing.  
  • ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (S&T), Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στον Εφοδιασμό & Εμπορία Πετρελαιοειδών, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς.

Η χρονική διάρκεια απασχόλησης του Προγράμματος Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων είναι ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης ενός έως δύο ετών (1-2), μετά από αξιολόγηση.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ (επί πτυχίω κατά την ημερομηνία της αίτησης, πτυχιούχοι κατά την πρόσληψη)

  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια.
  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να βρίσκονται επί πτυχίω την ημερομηνία αποστολής της αίτησης συμμετοχής, από συγκεκριμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια ή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Εξωτερικού, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
  • Να είναι πτυχιούχοι συγκεκριμένων Ελληνικών Πανεπιστημίων ή Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Εξωτερικού σύμφωνα με το σχετικό πίνακα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ κατά τη διαδικασία πρόσληψης και να προγραμματίζουν μεταπτυχιακές σπουδές επιθυμώντας να αποκτήσουν απαραίτητη εργασιακή εμπειρία.
  • Ο μέσος όρος βαθμολογίας για όλα τα έτη σπουδών ανάλογα με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, να είναι ίσος ή μεγαλύτερος με:

           7.5                                                       Ελληνικά Πανεπιστήμια/Πολυτεχνεία
           7.5                                                       TU Delft: Delf University of Technology
           5.25                                                     ETH Zurich
           3.5 GPA                                               Πανεπιστήμια Η.Π.Α. 
           2:1 Second Class Honors                Πανεπιστήμια Ηνωμένου Βασιλείου
           1.0 ; 1.3                                               Technische Universität München              

  • Επίσημο αποδεικτικό – πτυχίο αγγλικής γλώσσας, κάτοχοι Proficiency (Cambridge – Michigan). Η κατάθεση πτυχίου αγγλόφωνου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Εξωτερικού, απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την υποχρέωση κατάθεσης διπλώματος αγγλικής γλώσσας.
  • Άριστη γνώση χρήσης Η/Υ
  • Όριο ηλικίας: έως 27 ετών
  • Οι άνδρες ενδιαφερόμενοι να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

β) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια.
  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν αποκτήσει τον τίτλο σπουδών έως και τέσσερα (4) χρόνια πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής, από συγκεκριμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια ή Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Εξωτερικού, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
  • Η διάρκεια φοίτησης, από την ημερομηνία εγγραφής στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα έως την απόκτηση του πτυχίου, να μην ξεπερνά τα 6 χρόνια για τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα/Πολυτεχνεία και τα 5 χρόνια για τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Εσωτερικού και Εξωτερικού.
  • Ο μέσος όρος βαθμολογίας ανάλογα με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, πρέπει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος με:

           7.5                                                        Ελληνικά Πανεπιστήμια/Πολυτεχνεία
           7.5                                                        TU Delft: Delf University of Technology
           5.25                                                      ETH Zurich
           3.5 GPA                                               Πανεπιστήμια Η.Π.Α. 
           2:1 Second Class Honors                Πανεπιστήμια Ηνωμένου Βασιλείου
           1.0 ; 1.3                                               Technische Universität München

  • Επίσημο αποδεικτικό – πτυχίο αγγλικής γλώσσας, κάτοχοι Proficiency (Cambridge – Michigan). Η κατάθεση πτυχίου αγγλόφωνου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Εξωτερικού, απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την υποχρέωση κατάθεσης διπλώματος αγγλικής γλώσσας.
  • Άριστη γνώση χρήσης Η/Υ
  • Όριο ηλικίας: έως 27 ετών
  • Οι άνδρες ενδιαφερόμενοι να έχουν ολοκληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων, πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά (*) την ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο: http://www.helpe.gr/Human-Resources/graduatesemploymentprogram/submission/application/