Αρχική – Μήνυμα Προέδρου

12-06-07 web.xrh 0 comment

Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής

Μήνυμα Προέδρου


.
Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. Το Τμήμα μας, σαν ακαδημαϊκό τμήμα που είναι, προσφέρει διδασκαλία στα διάφορα θέματα της επιστήμης της Χρηματοοικονομικής και της Τραπεζικής Διοικητικής και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα διδασκαλίας, προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ώστε οι φοιτητές μας να αναπτύξουν τις αναλυτικές τους ικανότητες και ταυτόχρονα να ακονίσουν τα μυαλά τους ώστε να αποκτήσουν το πάθος εκείνο που θα τους επιτρέψει να συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ευημερία του περίγυρού τους. Έτσι, το τμήμα μας προωθεί ένα ακαδημαϊκό τρόπο που χαρακτηρίζεται ως ιδανικός ώστε οι φοιτητές μας να αποκτήσουν όχι μόνο ιδανικές επαγγελματικές ικανότητες αλλά οι τελευταίες να διέπονται από μια ηθική συμπεριφορά.

Το Τμήμα μας είναι στελεχωμένο με μέλη ΔΕΠ που χαρακτηρίζονται από την ικανότητά τους να προσφέρουν υψηλού επιπέδου διδακτικές και ερευνητικές ικανότητες. Άλλωστε οι ικανότητες αυτές είναι αναγνωρισμένες παγκοσμίως, κυρίως από τα υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά που δημοσιεύουν τις επιστημονικές τους εργασίες. Ταυτόχρονα, αρκετά μέλη ΔΕΠ είναι αναγνωρισμένα από την εγχώρια και ξένη επαγγελματική αγορά, γεγονός που αποφέρει και σημαντικά οφέλη στους αποφοίτους μας.

Ενθαρρύνουμε τους φοιτητές μας να μην ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάπτυξη των επιστημονικών τους ικανοτήτων  αλλά και να συμμετέχουν σε διάφορες άλλες επαγγελματικές ή μη δραστηριότητες που θα έχουν σαν στόχο την ολοκληρωμένη διάπλαση του χαρακτήρα τους. Η επιμελής όμως ανάπτυξη των επιστημονικών τους ικανοτήτων τους επιτρέπει να ανταγωνίζονται με ευγενική άμιλλα για τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το τμήμα μας σαν επιβράβευση των ακαδημαϊκών τους προσπαθειών. Σαν δε συνέχεια των προσπαθειών αυτών το τμήμα φέρνει πολλές φορές σε επαφή τους φοιτητές μας με πολλούς ειδικούς των αγορών με σκοπό να συνδέσει την θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο.

Παρ’ όλη την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης που η παγκόσμια οικονομία υφίσταται και τη πρόσκαιρη έλλειψη εμπιστοσύνης στο οικοδόμημα της χρηματοοικονομικής και τραπεζικής θεωρίας και πρακτικής, στο τμήμα πιστεύουμε, τόσο σαν διδάσκοντες όσο και σαν ερευνητές, ότι εξακολουθεί να είναι άμεση προτεραιότητα να βοηθήσουμε τον οικονομικό μας περίγυρο να (ξανά)αποκτήσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στην διάρθρωση της χρηματοοικονομικής και της τραπεζικής διοικητικής.

Καλωσορίζουμε όλους εσάς που αποτελείτε μέλη της φοιτητικής μας κοινότητας όσο και εσάς που σκέπτεσθε να γίνετε τέτοια μέλη και να αποκτήσετε τη μοναδική εμπειρία του τμήματός μας. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα μέσα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του τμήματός μας. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το τμήμα δεν θα σας προσφέρουμε τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουμε να τον δείτε διαφορετικά.

Με τιμή,

Παναγιώτης Σταϊκούρας
Αναπληρωτής Καθηγητής και
Πρόεδρος
του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
pstaik@unipi.gr