ΠΜΣ – Επιλέγω Μεταπτυχιακό

17-10-08 web.xrh 0 comment


Επιλέγω Μεταπτυχιακό


Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών και των πολυεθνικών ομίλων, οι απαιτήσεις από τα στελέχη είναι συνεχώς αυξανόμενες, αφού τα στελέχη αποτελούν την καρδιά της κάθε επιχείρησης και η ποιότητά τους καθορίζει τις προοπτικές της. Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ο διεθνής ανταγωνισμός συνεπάγονται διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ποιότητας, καινοτομίας και προσαρμογής των γνώσεων εκ μέρους των στελεχών.

Ειδικότερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι αλλαγές είναι συνεχόμενες και ραγδαίες, γεγονός που κάνει απαραίτητη τη δια βίου μάθηση για όσους επιθυμούν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Πριν δέκα χρόνια έννοιες όπως «αξία σε κίνδυνο», «απόδοση διορθωμένη για τον κίνδυνο», «δομημένο ομόλογο», «hedge fund», κλπ. ήταν άγνωστες, ενώ σήμερα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συστήματος.

Έως τον Ιούνιο του 2007, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα στεγαστικά δάνεια subprime, σε συνδυασμό με την καινοτομία των τιτλοποιήσεων, θα οδηγούσαν στη μεγαλύτερη μεταπολεμική χρηματοοικονομική κρίση, η οποία στη συνέχεια μεταφράστηκε σε διεθνή αναπτυξιακή ύφεση, αναδεικνύοντας έτσι, έστω και με αρνητικό τρόπο, τον αυξημένο ρόλο του χρηματοοικονομικού συστήματος στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι.

Το Μάστερ στη Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στο μαραθώνιο ανανέωσης και προσαρμογής των γνώσεων στο χώρο της χρηματοοικονομικής. Εμπεδώνει την κριτική σκέψη, διδάσκει την καινοτομία και εξοπλίζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις ώστε να μπορούν στη συνέχεια όχι μόνο να ενταχθούν με επιτυχία στο σημερινό εργασιακό χώρο, αλλά και να έχουν την ικανότητα ανανέωσης και προσαρμογής των γνώσεών τους στις μελλοντικές εξελίξεις της χρηματοοικονομικής.

image Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων στα ΠΜΣ:

Υποβολή Αιτήσεων από 16/3/2017 – 21/7/2017


.

{loadposition trialposition}