Κωνσταντινίδη – Διακρίσεις

06-05-09 web.xrh 0 comment

Διακρίσεις

Υποψήφια Διδάκτωρ  Κωνσταντινίδη Ειρήνη


bullet Η Δρ. Ειρήνη Κωνσταντινίδη, απόφοιτος του προγράμματος διδακτορικών σπουδών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, διορίστηκε ως Λέκτορας Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Exeter, http://business-school.exeter.ac.uk/about/whoswho/index.php?web_id=Eirini_Konstantinidi&tab=profile

bullet Παρουσίασε την ερευνητική εργασία «Are VIX Future Prices Predictable: An Empirical Investigation» στο Financial Management Association European Conference στο Τορίνο της Ιταλίας (Ιούνιος 2009).

bullet Επιλέχθηκε να παρακολουθήσει το CORE Lecture Series που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 (βλ. http://www.uclouvain.be/en-238520.html). Το Center for Operations Research and Econometrics (CORE) είναι ένα ερευνητικό κέντρο του Universite Catholique de Louvain (UCL). Το θέμα των διαλέξεων είναι ‘Jumps and Volatility in High Frequency Data’ και θα παραδοθούν από τον διακεκριμένο Καθηγητή Yacine Ait-Sahalia (Princeton University).

bullet Έλαβε υποτροφία κάλυψης ταξιδιωτικών εξόδων από το American Finance Association (AFA). Η υποτροφία αυτή παρέχει την δυνατότητα στην Ειρήνη να παρακολουθήσει το διεθνούς κύρους ετήσιο συνέδριο του AFA που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, τον Ιανουάριο του 2009. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη υποτροφία απονέμεται σε διδακτορικό φοιτητή ελληνικού πανεπιστημίου (κοιτάξτε εδώ τη σχετική λίστα). Το AFA είναι ο προεξέχων ακαδημαϊκός οργανισμός που είναι αφιερωμένος στη μελέτη και προαγωγή της χρηματοοικονομικής γνώσης. Το AFA εκδίδει το Journal of Finance ένα από τα τρία κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά στο χώρο της χρηματοοικονομικής.Το προηγούμενο έτος μόνο 34 φοιτητές από κορυφαία ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια έλαβαν αυτή την υποτροφία για να παρακολουθήσουν το ετήσιο συνέδριο του AFA που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ορλεάνη τον Ιανουάριο του 2008 (βλ. http://www.afajof.org/afa/all/2008%20AFA%20STUDENT%20TRAVEL%20GRANTS-1.doc )