Επίτιμος Διδάκτορας, Stephen A. Ross

07-07-09 web.xrh 0 comment

Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής- Επίτιμοι Διδάκτορες

Stephen A. Ross


 

Stephen Ross

Καθηγητής Χρηματοοικονομικής MIT (Franco Modiglianii)

Ο Stephen Ross είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο MIT (έδρα Franco Modigliani), πρόεδρος της Compensation Valuation Inc καθώς και επικεφαλής και CIΟ της Ross Institutional Investors, LCC (RII).Έχει διδάξει ως καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής στο πανεπιστήμιο Yale και στη σχολή Wharton του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Ο καθηγητής Ross είναι συγγραφέας περισσότερων από 100 άρθρων στα οικονομικά και τη χρηματοοικονομική καθώς και ενός εισαγωγικού βιβλίου χρηματοοικονομικής. Πήρε το πρώτο του πτυχίο στη Φυσική με διάκριση από το CalTech το 1965 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Harvard το 1970. Αν και έχει εργασθεί σε πολλά θέματα οικονομικών και χρηματοοικονομικής, είναι περισσότερος γνωστός για την ανάπτυξη της Arbitrage Pricing Theory και την Θεωρία της Αντιπροσώπευσης επίσης εφηύρε ένα Διωνυμικό Μοντέλο Αποτίμησης Παραγώγων. Πολλά από τα μοντέλα που αναπτύχθηκαν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων δομής όρων και μοντέλων αποτίμησης δικαιωμάτων, είναι τώρα τα πρότυπα αποτίμησης σε μεγάλες εταιρίες διαπραγμάτευσης τίτλων.

Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έπαθλα ανάμεσα στα οποία είναι το βραβείο Graham and Dodd για το συγγραφικό του έργο και το Pomerance Prize για τη συμβολή του στην περιοχή των δικαιωμάτων προαίρεσης. Επίσης έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο με το βραβείο Leo Melamed και έχει ανακηρυχτεί από το IAFE ως «Financial Engineer of the Year» για το έτος 1996. To 2006 ήταν ο πρώτος στον οποίο απονεμήθηκε το «CME-MSRI Prize in Innovative Quantitative Application» ενώ το 2007 κέρδισε το «Jean-Jacques Laffont Prize» από το Toulouse School of Economics. Ο καθηγητής Ross είναι μέλος της Econometric Society και μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Τεχνών και Επιστημών, ενώ το 1998 διετέλεσε πρόεδρος της American Finance Association.

Η εταιρεία CVI στην οποία είναι πρόεδρος ειδικεύεται στην αποτίμηση πολύπλοκων συμβολαίων προαίρεσης και αυτή τη στιγμή είναι η ηγέτης επιχείρηση στην παροχή υπηρεσιών προσδιορισμού του κόστους χρήσης των stock options για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις. O Stephen Ross έχει υπάρξει σύμβουλος σε πολλές επενδυτικές τράπεζες και μεγάλες εταιρείες, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος και σε διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς όπως η U.S Treasure, το Internal Revenue Service και η τράπεζα EXIM.
Είναι ο συνιδρυτής και συμπροεδρεύων της εταιρείας “Roll and Ross Asset Management”, πρόεδρος του American Express Advisory Panel καθώς και πρώην διευθυντής της General Re και του CREF.
Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Investment Advisory Board της IVC International, Ltd, επιμελητής της CalTech ενώ έχει υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Freddie Mac.