Microsoft Imagine & Office 365, δυνατότητα λήψης και χρήσης λογισμικού της εταιρείας Microsoft χωρίς χρέωση, μέσω των προσωπικών κωδικών unipi

09-03-20 eperan 0 comment

Microsoft Imagine

Η υπηρεσία Imagine παρέχεται από την εταιρεία Microsoft και δίνει σε φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς τη δυνατότητα λήψης και χρήσης λογισμικού της εταιρείας Microsoft χωρίς χρέωση, μέσω των προσωπικών κωδικών τους. Το λογισμικό που παρέχεται μέσω της υπηρεσίας προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτική ή ερευνητική χρήση και μπορεί να εγκατασταθεί στους προσωπικούς υπολογιστές του εκπαιδευτικού προσωπικού ή των φοιτητών.

Στο λογισμικό που διανέμεται μέσω της υπηρεσίας Imagine, ανεξαρτήτως επιπέδου συνδρομής, δεν περιλαμβάνεται το Microsoft Office.

Η υπηρεσία διατίθεται σε δύο επίπεδα, Standard και Premium.

Η υπηρεσία Imagine Standard είναι προσβάσιμη από όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου και παρέχεται από την κεντρική υπηρεσία. Στην έκδοση Standard διατίθεται περιορισμένος κατάλογος λογισμικού της εταιρείας Microsoft, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι Desktop εκδόσεις των Windows, το Microsoft Visio ή το Microsoft Project.

Η έκδοση Premium παρέχεται, σύμφωνα με τους όρους της εταιρείας, σε επίπεδο ακαδημαϊκού τμήματος. Aφορά μόνο σε τμήματα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όλες τις εκδόσεις των Windows και τα πακέτα Visio και Project. Η διαχείριση των Premium συνδρομών γίνεται απευθείας από τα ακαδημαϊκά τμήματα.

Για την πρόσβαση στην υπηρεσία απαιτείται η πιστοποίηση στο σύστημα. Για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και για υποψηφίους διδάκτορες, η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς πιστοποίησης που έχουν παρασχεθεί από τη Γραμματεία για τις υπηρεσίες Students, Εύδοξος κτλ. Για το διδακτικό προσωπικό ισχύουν οι κωδικοί του ιδρυματικού e-mail. Και στις δύο περιπτώσεις η σύνδεση γίνεται από την επιλογή “Single Sign On” μέσω του συστήματος Shibboleth.

 

Website: dreamspark.unipi.gr

 

Office 365

Επίσης, σε όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως βαθμίδας και με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους διατίθεται το λογισμικό Microsoft Office 365 Education Plus μέσω της διεύθυνσης https://delos365.grnet.gr. Αναλυτικές οδηγίες για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο οδηγό: Οδηγός ενεργοποίησης λογαριασμού Office 365.