Το Τμήμα αποχαιρετά ένα παλιό απόφοιτο

11-11-20 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Το Τμήμα αποχαιρετά ένα παλιό απόφοιτο

 

Δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε πρόωρα από τη ζωή ένας παλιός μας απόφοιτος (έτος αποφοίτησης 2006) ο Δρ. Γιάννης Οικονόμου και μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Καθηγητής στο University of Reading, ICMA Centre, Henley Business School (UK).

Ο Γιάννης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος πάνω απ’ όλα και ένας αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος (βαθμός πτυχίου 9,4) ο οποίος εντυπωσίαζε με το κριτικό πνεύμα του, την επιθυμία για μάθηση, ωριμότητα, την ευγένεια και το ήθος του όλους τους καθηγητές που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, μη εξαιρουμένων των συμφοιτητών του, και τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους. Ο Γιάννης έχοντας θέσει υψηλούς στόχους, έκανε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Παν/μιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνοντας υποτροφία και τελειώνοντας με διάκριση (distinction) το πτυχίο του.

Στη συνέχεια προχώρησε στην εκπόνηση των διδακτορικών σπουδών του στο Τμήμα του εν λόγω πανεπιστημιακού ιδρύματος στο οποίο προσλήφθηκε αρχικά ως Λέκτωρ και στη συνέχεια λόγω του πολύ αξιόλογου ερευνητικού και διδακτικού έργου του προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή με ακόμη λαμπρότερο υποσχόμενο έργο, εάν δεν είχε κοπεί το νήμα της ζωής του πρόωρα λόγω μια σπάνιας μορφής καρκίνου.

Αγαπητέ Γιάννη, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε από κοντά θα είσαι πάντα φωτεινός φάρος στη ζωή μας, και η οικογένειά σου και τα προσφιλή σου πρόσωπα ας είναι πάντα υπερήφανοι για σένα !

 

Περισσότερα, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.icmacentre.ac.uk/news/2020/a-tribute-dr-ioannis-oikonomou