CFA Society Greece 2022 Research Challenge Invitation

24-09-21 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ανακοίνωση σχετικά με το διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge International Competition 2021.

Ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον οργανισμό CFA Society Greece, ότι για φέτος ο διαγωνισμός (CFA Institute Research Challenge) θα έχει ως αντικείμενο ανάλυσης & αποτίμησης την εισηγμένη εταιρία ειδών προσωπικής υγιεινής, Papoutsanis S.A.   Για λόγους ασφαλείας όλων των συμμετεχόντων το εναρκτήριο λάκτισμα του διαγωνισμού (kick-off meeting) θα γίνει διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, αλλά ο τελικός διαγωνισμός τον Φεβρουάριο του 2022 θα γίνει δια ζώσης. Ως επιπλέον κίνητρο φέτος ο οργανισμός σε συνεργασία με την χρηματιστηριακή εταιρία Eurobank Equities θα προσφέρει 2 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (internship) στην ομώνυμη εταιρία για 2 μέλη αντιστοίχως από τη νικήτρια ομάδα σε εθνικό επίπεδο. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλώ δείτε την ανακοίνωση του οργανισμού CFA που ακολουθεί κατωτέρω.

Κατόπιν αυτών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν μέχρι την Τετάρτη 29/09/2021 την αρχική πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής στον ακαδημαϊκό σύμβουλο Αναπληρωτή Καθηγητή Δημήτριο Κυριαζή (dkyr@unipi.gr).

Σχετικά με τη διαδικασία της αρχικής επιλογής της ομάδας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι απαιτούνται τα εξής:

  1. να είναι κατά προτίμηση (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό) στο 7ο εξάμηνο των σπουδών τους και να έχουν παρακολουθήσει το μάθημα επιλογής εαρινού εξαμήνου «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές»
  2. να έχουν πολύ καλή έως άριστη γνώση αγγλικών τόσο σε γραπτό όσο και σε προφορικό λόγο (να έχουν δίπλωμα Proficiency)
  3. να έχουν πολύ καλή έως άριστη επίδοση στα μαθήματα του πτυχίου τους που έχουν παρακολουθήσει μέχρι και το 3ο έτος των σπουδών τους και κατά προτίμηση να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα μέχρι σήμερα λόγω του πέραν του προφανούς κριτηρίου της πολύ καλής επίδοσης στις σπουδές τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικό φόρτο εργασίας για τις ανάγκες του διαγωνισμού
  4. θα πρέπει να κάνουν στα αγγλικά παρουσίαση 10 λεπτών (πιθανόν διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας) στον ακαδημαϊκό σύμβουλο το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί αμέσως τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, η οποία θα αφορά στην εργασία αποτίμησης της εταιρίας ΚΡΙ-ΚΡΙ σε μορφή powerpoint (που θα σταλεί σε όποιους/ες εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής μαζί με το αρχείο του written report) που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα που εκπροσώπησε το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 το Τμήμα μας στο διαγωνισμό  του CFA
  5. να πληρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (δηλαδή να έχουν εμβολιασθεί πλήρως έναντι του COVID 19 ή να έχουν πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης) ώστε να μπορούν να προσέλθουν με ασφάλεια στην αρχική παρουσίαση για τις ανάγκες της επιλογής τους στο διαγωνισμό, στις μετέπειτα συναντήσεις με τους μέντορες τους, καθώς και για τη τελική συμμετοχή τους στο δια ζώσης διαγωνισμό.

Για να ελεγχθεί σε πρώτη φάση εάν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τα κριτήρια 1-3 θα πρέπει επίσης το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) να επισυνάψουν ηλεκτρονικά στον ακαδημαϊκό σύμβουλο αντίγραφα πτυχίου γλωσσομάθειας Αγγλικών και μια συνοπτική κατάσταση βαθμολογίας μαθημάτων με μέσον όρο βαθμολογίας που θα λάβουν από τη Γραμματεία.

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν επιλεγούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός μελών ομάδας είναι 5 άτομα) θα υπάρξει και ένας μικρός αριθμός (2 άτομα) επιλαχόντων αναπληρωματικών σε περίπτωση που κάποιο από τα μέλη της ομάδας αποχωρήσει.

Εκ του ακαδημαϊκού συμβούλου της ομάδας CFA

Δημητρίου Κυριαζή