Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Π.Μ.Σ στη «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (FinTech)»

Π.Μ.Σ στη «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (FinTech)»

| Πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό

Στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον των διεθνών χρηματοπιστωτικών αγορών και των πολυεθνικών ομίλων, οι απαιτήσεις από τα στελέχη είναι συνεχώς αυξανόμενες, αφού τα στελέχη αποτελούν την καρδιά της κάθε επιχείρησης και η ποιότητά τους καθορίζει τις προοπτικές της. Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ο διεθνής ανταγωνισμός συνεπάγονται διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις ποιότητας, καινοτομίας και προσαρμογής των γνώσεων εκ μέρους των στελεχών.

Ειδικότερα στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι αλλαγές είναι συνεχόμενες και ραγδαίες, γεγονός που κάνει απαραίτητη τη δια βίου μάθηση για όσους επιθυμούν την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία,  έχει διατομεακό, διεπιστημονικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις χρηματοοικονομικής κατεύθυνσης αναφορικά με τη λειτουργία συκεκριμένων αγορών, π.χ. κρυπτονομισμάτων, blockchain, αλλά και εργαλείων και πλατφορμών που διαχειρίζονται big data/data analytics. Ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά του  προγράμματος ξεχωρίζουν ο συνδυασμός των ακαδημαϊκών γνώσεων και η επαγγελματική εμπειρία των διδασκόντων, καθώς και η σύνθεση διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εφοδιάσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με σύγχρονη θεωρητική γνώση και τα απαραίτητα τεχνικά εργαλεία σχετικά με τις εφαρμογές στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ώστε οι απόφοιτοι να είναι έτοιμοι για μια επιτυχημένη καριέρα στον καινούργιο κλάδο της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Το Πρόγραμμα είναι εφαλτήριο για σταδιοδρομία :

στον τραπεζικό τομέα, ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αποκλειστικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ως πάροχοι ή σύμβουλοι υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές και mobile wallets), σε κλάδους υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων, σε κλάδους υπηρεσιών δανειοδότησης κυρίως μέσω εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης (π.χ. P2P lending), σε κλάδους υπηρεσιών αυτοματοποιημένου ελέγχου των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και επικοινωνίας με τους πελάτες (π.χ. robo-advisors) και στον κλάδο των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Νέος Κύκλος Υποβολής Αιτήσεων, Ακαδημαϊκό έτος 2024-2025

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Έναρξη: TBA