Προπτ, Οδηγίες εξετάσεων μέσω Eclass 11/6/2020

10-06-20 eperan 0 comment

Αγαπητοί φοιτητές,

Οι εξετάσεις του μαθήματός μας έχουν προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 11/6/2020 10-12 το πρωί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Eclass. Για πρόσβαση στην εξέταση, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του μαθήματός μας στο Eclass, και να επιλέξετε ‘Ασκήσεις’ από το μενού στο αριστερό μέρος της ιστοσελίδας. Η άσκηση θα εμφανιστεί στις ‘Ασκήσεις’ μετά τις 9.40 το πρωί της 11/6/2020, ενώ έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη για επίλυση στις 10 πμ. ακριβώς, με καταληκτική ώρα στις 12 ακριβώς Στην περίπτωση αυτή, μπορεί  και συστήνεται ένας φοιτητής να έχει συνδεθεί με το Eclass νωρίτερα από την έναρξη της εξέτασης, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει να λύνει την άσκηση στις 10 πμ.

Προσοχή όμως, η άσκηση έχει προγραμματιστεί να πρέπει να απαντηθεί μέσα σε 120 λεπτά. Κάθε φοιτητής θα βλέπει στο μενού των Ασκήσεων στο Eclass μόνο μία άσκηση και δε τίθεται ζήτημα επιλογής από γκρουπ ασκήσεων με βάση το επώνυμο του κάθε φοιτητή, όπως είχε συμβεί στην προσομοίωση εξέτασης στις 2/6/2020.

Προκειμένου να βαθμολογηθεί η άσκηση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πριν τη λήξη του διαγωνίσματος, και οπωσδήποτε πριν περάσουν τα 120 λεπτά από την έναρξη, θα επιλέξετε ‘Υποβολή’ προκειμένου η άσκηση να μπορεί να βαθμολογηθεί, γιατί σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να βαθμολογηθεί το διαγώνισμα.

Συστήνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να επιλέγετε ‘Αποθήκευση’, ώστε να αποθηκεύονται οι απαντήσεις σας στις ερωτήσεις της Άσκησης. Επίσης δεν πρέπει να πατήσετε ποτέ ‘back’ στον browser (πάνω αριστερά στο παράθυρο του browser) αλλά να επιλέγετε ‘επόμενο’ ή αριθμό ερώτησης μέσα στο σώμα της άσκησης.

Αν πατήσετε ‘back’ στον browser δεν έχετε δικαίωμα από το σύστημα να ξαναμπείτε στην άσκηση και δεν μπορεί αυτό να παραμετροποιηθεί διαφορετικά, οπότε να μην πατήσετε ποτέ ‘back’ στον browser.

Έχει ήδη δημιουργηθεί meeting για το μάθημα στο Teams με ώρα έναρξης τις 9.30 πμ. την 11/6/2020, και παράλληλα με τη σύνδεσή σας στο Eclass ώστε να λύσετε την άσκηση των εξετάσεων, θα πρέπει να συμμετέχετε και σε αυτό το meeting στο Teams από τις 9.30 το πρωί για λόγους ταυτοποίησης, καθώς ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εξέτασης ή μισή ώρα πριν την εξέταση μπορεί να σταλεί προσωπικό μήνυμα μέσω του Teams για να γίνει φυσική ταυτοποίηση και επιτήρηση. Θα πρέπει να συνδεθείτε με την ηλεκτρονική τάξη του Teams και το σχετικό meeting 30 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης, ώστε να μπορεί να προηγηθεί έλεγχος.

Οδηγίες σχετικές με τη διαδικασία ταυτοποίησης και τη χρήση κάμερας έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Τμήματος:

https://bankfin.unipi.gr/2020/06/09/odigies-gia-tin-taytoprosopia-kai-gia-tis-vevaioseis-exetaseon/

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τις εξετάσεις πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι στη σελίδα του μαθήματος και στο Teams (κωδικός μαθήματος εάν κάποιος ακόμα δεν έχει κάνει εγγραφή 2iyke8b) και στο Eclass, και συνδεδεμένοι και στα δύο συστήματα κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Καλή επιτυχία!

Σ. Αναγνωστοπούλου