Απαλλαγή από την εξέταση Corporate and Business Law της ACCA για φοιτητές του Τμήματος

02-07-21 web.xrh 0 comment

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι φοιτητές του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής απέκτησαν τη δυνατότητα απαλλαγής από την εξέταση στο αντικείμενο “Corporate and Business Law” που απαιτείται για την πιστοποίηση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Association of Chartered Certified Accountants (ACCA – https://www.accaglobal.com/gb/en.html).

Αυτή είναι η έκτη απαλλαγή για φοιτητές του Τμήματός μας σε ένα σύνολο δεκατριών γνωστικών αντικειμένων, στα οποία απαιτείται να εξεταστεί επιτυχώς όποιος θέλει να αποκτήσει την πιστοποίηση ACCA. Οι 6 απαλλαγές αυτές από τις εξετάσεις του ACCA αφορούν σε απόφοιτους του προγράμματος από 1/1/2023-31/12/2027.

H απαλλαγή για την ενότητα Corporate and Business Law (LW) της επαγγελματικής εξέτασης ACCA, δίνεται με βάση την επιτυχημένη εξέταση στο υποχρεωτικό μάθημα του Εμπορικού Δικαίου.

Οι απαλλαγέπου έχουμε λάβει είναι οι εξής:

Business and Technology (BT)

(προηγούμενη ονομασία module: Accountant in Business)

Με λήψη πτυχίου
Financial Accounting (FA)
Με λήψη πτυχίου
Management Accounting (MA)
Με λήψη πτυχίου
Corporate and Business Law (LW)
Προβιβάσιμος Βαθμός στo μάθημα:

Εμπορικό Δίκαιο (ΧΡΔΙΚ03)

Financial Reporting (FR)
Προβιβάσιμος Βαθμός στα μαθήματα:

Financial Statement Analysis (ΧΡΧΡΗ01-1)

Selected Topics in IFRS Accounting (ΧΡΛΟΓ28-1)

Financial Management (FM)
Προβιβάσιμος Βαθμός στα μαθήματα:

Financial Management (ΧΡΧΡΗ01-1)

Corporate Finance (ΧΡΧΡΗ02)

International Financial Markets (ΧΡΔΧΑ01)

Portfolio Management (ΧΡΧΡΗ21)

 

Η λήψη απαλλαγής έχει ήδη συμπεριληφθεί στη σχετική βάση καταχώρισης απαλλαγών του ACCA (https://www.accaglobal.com/uk/en/help/exemptions-calculator.html).

 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

(α) έχει κατοχυρώσει για τους φοιτητές του τη δυνατότητα απαλλαγής από την εξέταση σε έξι από τα δεκαπέντε exam modules που απαιτούνται για τη λήψη της ACA qualification του επίσης παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού ICAEW (https://careers.icaew.com/how-to-become-a-chartered-accountant), και

(β) είναι μοναδικό τμήμα ελληνικού πανεπιστημίου που προσφέρει Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών που έχει λάβει την πιστοποίηση ως “Affiliation Program” του παγκοσμίως αναγνωρισμένου πιστοποίησης στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση CFA institute (https://www.cfainstitute.org/en/)

Δείτε αναλυτικά για τις πιστοποιήσεις του Τμήματος εδώ

https://bankfin.unipi.gr/accreditations/