CFA Ethics Seminar, Τετάρτη 16/11/2022 Webinar

10-11-22 eperan 0 comment

10/11/2022

CFA Ethics Seminar

Τετάρτη 16/11/2022, στις 6.00μμ

 

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής σας προσκαλεί σε διαδικτυακό σεμινάριο , μέσω MS Teams, σε θέματα Επιχειρησιακής Ηθικής από τον Διεθνή Φορέα CFA (Chartered Financial Analyst) την Τετάρτη 16/11/2022, στις 6.00μμ. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές μας που θέλουν να διεκδικήσουν υποτροφία CFA από το Τμήμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ  ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΔΩ: https://forms.gle/5ywC4V5rAKm9Qg667

Τον Ιούνιο 2019 υπογράφηκε συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας και υποστήριξης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) και γίνεται το πρώτο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα του οποίου τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα εντάσσονται στο CFA Institute University Affiliation Program ενώ ταυτόχρονα αποτελεί Academic Supporter της εθνικής Ελληνικής Ένωσης CFA.

Τον Νοέμβριο του 2019 το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ανήκει πλέον στα πιστοποιημένα προγράμματα που συμμετέχουν στο CFA Institute University Affiliation Program. Αποτελεί το πρώτο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ελλάδα το οποίο συμμετέχει στο CFA Institute University Affiliation Program, αποτελώντας έτσι το μοναδικό Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό που διοργανώνεται από το CFA Institute απευθυνόμενο σε Πανεπιστήμια.

Το Τμήμα ήταν, από τη δημιουργία του –  το 1989 –  και φιλοδοξεί να παραμείνει πρωτοπόρο στη διδασκαλία της θεωρίας και των σύγχρονων εφαρμογών των εν λόγω γνωστικών αντικειμένων. Οι σπουδές στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής συνδυάζουν την θεωρία με την πράξη, εξασκούν την κριτική ικανότητα, ενθαρρύνουν την άμιλλα και τη συνεργασία.

Η συμμετοχή στο CFA Institute University Affiliation Program καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα σπουδών βοηθά τους φοιτητές σε μελλοντική προετοιμασία τους για την απόκτηση της επαγγελματικής πιστοποίησης Chartered Financial Analyst®, η οποία αποτελεί τον επαγγελματικό τίτλο με το υψηλότερο κύρος και αναγνώριση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Επιπλέον, σηματοδοτεί στους φοιτητές, μελλοντικούς φοιτητές και επιχειρήσεις ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής είναι στενά συνδεδεμένο με τις πρακτικές της αγοράς και κατάλληλο ώστε να προετοιμάσει τους φοιτητές για να συμμετέχουν στο μέλλον στις εξετάσεις πιστοποιημένων αναλυτών CFA.

Μέσα από τη συμμετοχή του στο CFA Institute University Affiliation Program, το Τμήμα μπορεί να χορηγεί έναν περιορισμένο αριθμό υποτροφιών σε φοιτητές για μειωμένη καταβολή εξέταστρων στις εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης του CFA Program κάθε χρόνο.

Οι υποτροφίες αυτές

  • μειώνουν το κόστος εγγραφής στις εξετάσεις CFA Level 1 στα USD 350, συνολικά, συμπεριλαμβανόμενης της πρόσβασης στο eBook curriculum,
  • αντί για το κανονικό κόστος των USD 450 (enrollment fee) συν USD 700-1000 (registration fee, το οποίο εξαρτάται από τη χρονική στιγμή της εγγραφής, και κυμαίνεται μεταξύ των ποσών αυτών, https://www.cfainstitute.org/programs/cfa/exam/fees).

Σχετικά με το CFA Institute

Το CFA Institute αποτελεί τον παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματιών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδύσεων και απονέμει παράλληλα την επαγγελματική πιστοποίηση χρηματοοικονομικών αναλυτών CFA (CFA charter). Το CFA Institute προωθεί ενεργά τον κώδικα δεοντολογίας του και την εφαρμογή υψηλού επιπέδου επιστημονικών γνώσεων στη χρηματοοικονομική ανάλυση στις παγκόσμιες αγορές. Το CFA Institute αριθμεί περισσότερα από 176,000 μέλη σε 166 χώρες, στα οποία περιλαμβάνονται 164,000 κάτοχοι της επαγγελματικής πιστοποίησης/τίτλου (CFA charterholders). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.cfainstitute.org.

Σχετικά με το CFA Program

Το CFA Program προωθεί την ανάδειξη δεξιοτήτων, προτύπων αριστείας και ακεραιότητας για τους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, διαχειριστές κεφαλαίων, επενδυτικούς συμβούλους και γενικότερα επαγγελματίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο.  Η πιστοποίηση CFA είναι αποτελεί την ανώτατη επαγγελματική πιστοποίηση στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Οι εξετάσεις για την επαγγελματική πιστοποίηση πραγματοποιούνται στα αγγλικά πάνω σε κοινά θέματα σε όλο τον κόσμο.  Λιγότεροι από ένας στους πέντε φοιτητές που ξεκινούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα το ολοκληρώνουν επιτυχημένα και τους απονέμεται το CFA charter, το οποίο αποτελεί τον “χρυσό κανόνα” για τους επαγγελματίες χρηματοοικονομικής ανάλυσης και υπηρεσιών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΕΔΩ: https://forms.gle/5ywC4V5rAKm9Qg667