1st Piraeus Conference: Analytics and Leadership in Banking, Finance and Insurance

15-09-22 eperan 0 comment

15/9/2022

 

Βρισκόμαστε στην εποχή της αφθονίας των δεδομένων, και καθημερινά προκύπτουν παραδείγματα που τονίζουν πόσο σημαντική είναι η πληροφορία που μπορεί να εξαχθεί από την ανάλυσή τους, τόσο στον Τραπεζικό, όσο και στον ευρύτερο Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό τομέα. Παράλληλα, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, καθώς και τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οφείλουν να διαχέουν την γνώση που προκύπτει ως ερευνητικό αποτέλεσμα, και να λειτουργούν ως φορείς όσμωσης μεταξύ αγοράς και έρευνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο “1st Piraeus Conference: Analytics and Leadership in Banking, Finance and Insurance” απευθύνεται τόσο σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και φοιτητές, όσο και σε στελέχη του Τραπεζικού χώρου, χρηματιστηριακών εταιρειών, εταιρειών διαχείρισης χαρτοφυλακίου, εταιρειών συμβούλων, ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών ταμείων.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της ολοένα αυξανόμενης βαρύτητας της πληροφορίας που προκύπτει από τη διύλιση των διαθέσιμων δεδομένων στη διαδικασία λήψης σημαντικών αποφάσεων στους τομείς της Τραπεζικής, της Χρηματοοικονομικής και της Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, το συνέδριο στοχεύει να αποτελέσει να φέρει κοντά την ακαδημαϊκή με την επαγγελματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους, πάντα με καταλύτη τις τεχνολογίες και διαδικασίες που αφορούν στην αξιοποίηση των δεδομένων.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.