Μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή Νικολάου Κουρογένη με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

03-10-22 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

3/10/2022

Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητές φοιτήτριες:

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων των προγραμμάτων προπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου μας καλό και δημιουργικό εξάμηνο. Ιδιαίτερα για τους φοιτητές του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, εκ μέρους των καθηγητών, του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού και των εξωτερικών συνεργατών του Τμήματος, εύχομαι καλή πρόοδο και επιτυχία στην επιδίωξη των ακαδημαϊκών σας στόχων. Από τη μεριά μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλάξουμε το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρονται στο Τμήμα μας, και να διατηρήσουμε σε συνεχή ανοδική πορεία την προσφερόμενη ποιότητα εκπαίδευσης.

Για τους πρωτοετείς φοιτητές μας, ευχόμαστε τα φοιτητικά σας χρόνια να αποτυπωθούν στη μελλοντική σας σταδιοδρομία ως μια πολύ παραγωγική περίοδος γεμάτη εμπειρίες που θα σας εμπνέουν και θα σας δίνουν δύναμη. Μπορεί τα μαθήματα να ξεκινούν αύριο αλλά σύντομα θα διαπιστώσετε πως το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής λειτουργούν αδιάκοπα, ενισχύοντας συνέχεια το χαρτοφυλάκιο των δράσεων που στοχεύουν στο δικό σας όφελος. Ενδεικτικά, από τον Σεπτέμβριο που μόλις πέρασε μέχρι σήμερα, το Τμήμα μας υποστήριξε ή οργάνωσε δύο συνέδρια: Το “20th Macro Finance Society Workshop”  (με υποστήριξη του εργαστηρίου του Τμήματος IFFR – https://iffr.gr/), και το “1st Piraeus Conference: Analytics and Leadership in Banking, Finance and Insurance“.
Ήδη παρουσιάσαμε διαδικτυακά τα μαθήματα επιλογής του εξαμήνου στους φοιτητές 3ου και 4ου έτους (μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε κατά την πρώτη έξαρση του κορωνοϊού, την οποία αξιοποίησαν εκατοντάδες φοιτητές μας). Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη 6/10 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας με θέμα “Wealthtech and Robo-Investing” από τον ιδρυτή και CEO της Welathium – https://wealthium.com/ , κ. Βασίλη Παπαϊωάννου. Αυτές οι δράσεις, και πολλές άλλες που είτε ήδη υλοποιούνται είτε θα υλοποιηθούν σύντομα, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κατάταξη του Τμήματός μας ως ένα από τα πλέον πρωτοποριακά στον Ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη.

Καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους.

 

Νικόλαος Κουρογένης

Πρόεδρος Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής