Δελτίο Τύπου – Απονομή του Research Award από την Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA

25-07-23 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

25/7/2023

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του Research Award από την Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA για το άρθρο «Enhancement in a Firm’s Information Environment via Options Trading and the Efficiency of Corporate Investment» των καθηγητών Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου CFA (Προέδρου του Τμήματος), Λένου Τριγιώργη (Durham University Business School, UK) και Ανδριανού Τσεκρέκου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Το Research Award του CFA Society Greece, που απονέμεται ετησίως, αποσκοπεί στην αναγνώριση και διάκριση της καλύτερης επιστημονικής και εμπειρικής έρευνας από επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου στην Ελλάδα, στους τομείς των επενδύσεων, χρηματοοικονομικών, οικονομικών, της διαχείρισης επιχειρήσεων και της λογιστικής.

Μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης είναι η προσβασιμότητα του ερευνητικού άρθρου σε μη εξειδικευμένους αναγνώστες, η επιστημονική εγκυρότητά του, η επάρκεια της επιχειρηματολογίας και των αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και το συμπέρασμα της έρευνας.

Οι ερευνητές συγγραφείς του άρθρου αναφέρουν σχετικά με τη νίκη τους: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και νιώθουμε ειλικρινά μεγάλη τιμή που η έρευνά μας βραβεύεται από το CFA Society Greece. Είναι πολύ σημαντική, για εμάς, η αναγνώριση της έρευνάς μας από ένα φορέα των επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής με τέτοιο κύρος και μας παρακινεί να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για διευρυνόμενη επιστημονική έρευνα με επιπτώσεις και προεκτάσεις για τους επαγγελματίες της Χρηματοοικονομικής.»

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Βιολέτα Σπυροπούλου CFA (Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ), δήλωσε «Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκ μέρους όλου του ΔΣ, στη νικήτρια ομάδα των ερευνητών για την εργασία τους. Όλες οι ερευνητικές μελέτες που συμμετείχαν ήταν αξιόλογες και η διαδικασία επιλογής της νικήτριας μελέτης ήταν δύσκολη. Είναι μεγάλη τιμή να επιβραβεύουμε την ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία στον χρηματοοικονομικό κλάδο.».

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο Journal of Banking and Finance https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426623000341

Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute στην Ελλάδα. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική ένωση που απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αποστολή της είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς, και να προάγει το ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού, ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του CFA Institute. To CFA Institute είναι ο παγκόσμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που απονέμει τον τίτλο CFA (Ορκωτός Οικονομικός Αναλυτής).

 

Κατεβάστε από εδώ το Δελτιο Τύπου: PR BANKFIN 2