Εμμανουήλ Τσιριτάκης

07-03-18 web.xrh 0 comment

Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής

Εμμανουήλ Τσιριτάκης, Καθηγητής

B.Sc. (Οικονομικά, Πανεπιστήμιο Αθηνών),
M.A. (Οικονομικά, Virginia Tech),
Ph.D. (Βιομηχανική Οικονομική, Virginia Tech)
Γραφείο331
Τηλέφωνο(+30) 210.41.42.187
Emailmanolis@unipi.gr
Ώρες Γραφείου:Χειμερινό Εξάμηνο 2017 - 2018:
Πέμπτη 13:00 - 14:00 και 17:00-19:00 (μεταπτυχιακοί)
etsiritakis

Ο κ. Τσιριτάκης σπούδασε Οικονομικά (BSc.) στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε σπουδές (M.A., Ph.D) στα Οικονομικά με ειδίκευση στην Βιομηχανική Οργάνωση (Industrial Organization) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (Virginia Tech).

Δίδαξε Μικροοικονομική κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Virginia Tech (Instructor of Economics1994-1995). Από το 1986 ως το 1994 διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής (1986-1994) και στην συνέχεια Αναπληρωτής Καθηγητής (1992-1994) στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μισσισσιππή όπου δίδαξε Οικονομική των Επιχειρήσεων, Διαχείριση Πιστωτικών Ιδρυμάτων και Οκονομετρία τόσο στο προπτυχιακό όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (MBA, DBA).

Έχει διατελέσει μέλος της δωδεκαμελούς επιτροπής για την δημιουργία των προϊόντων του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αξιών (1998), καθώς και μέλος της επιτροπής που δημιούργησε τις θεματικές ενότητες του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας του τόμου για την Διαχείριση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων (μαζί με τον Γκ. Χαρδούβελη) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Τσιριτάκης έχει διδακτικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα στις περιοχές Χρηματοοικονομικής Διοικητικής (Corporate Finance) και της Αποτίμησης Αξιογράφων (Asset Pricing). Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως Business and Economic Review, Journal of Applied Business Research, Journal of Economics and Finance, Journal of Financial and Strategic Decisions, The Cyprus Review Managerial Finance, Center of Economic Policy Research (CEPR) κ.τ.λ.

Έχει εποπτεύσει πολλές μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές και έχει παρουσιάσει εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια όπως Southern Finance Assosiation, Assosiation of Global Business, European Finance Association Multinational Financial Issues κ.λ.π.

Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων.