Παναγιώτης Αθανασόπουλος – Ομότιμος Καθηγητής

02-09-09 web.xrh 0 comment

Ομότιμος Καθηγητής Παναγιώτης Αθανασόπουλος


athan
O Τάκης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 30/06/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία. Είναι παντρεμένος με την Φραντσέσκα Αθανασοπούλου και έχει τρεις κόρες, την Κατερίνα – Συλβάνα, την Μαριλέα και την Βαλέρια.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Ο κ. Αθανασόπουλος διαθέτει μεγάλη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά
προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου.
Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.
Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe.Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.
Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ.Tον Δεκέμβριο του 2007, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η Ιαπωνική Κυβέρνηση απένειμαν στον κ. Αθανασόπουλο το παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσού και Αργυρού Αστέρα, εις αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ενδυνάμωση των Ελληνο-Ιαπωνικών οικονομικών σχέσεων.

Βιογραφικό Σημείωμα