Πρόσκληση – Συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ως μέντορες σε μαθητές σχολείων ανά την Ελλάδα

15-02-22 eperan 0 comment

15/2/2022

TTP Logo

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς σας ενημερώνει για την έναρξη της συνεργασίας του με τον οργανισμό The Tipping Point, που έχει ως σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία ενσυνείδητων και ενημερωμένων νέων σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε φοιτητές, αποφοίτους, συνεργάτες μας,  να συμμετέχουν ως μέντορες στο πρόγραμμα, ώστε να ενημερώσουν τους μαθητές, τόσο για το Τμήμα, τις σπουδές σε αυτό, τα μαθήματα και τις επαγγελματικές προοπτικές, όσο και ευρύτερα για τους κλάδους της Χρηματοοικονομικής και της Τραπεζικής Διοικητικής.

 

Οι περισσότεροι νέοι λαμβάνουν τις πιο κρίσιμες αποφάσεις τους τυχαία. Το The Tipping Point στοχεύει να μειώσει αυτή την τυχαιότητα, διευρύνοντας  τον κύκλο των ανθρώπων που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο. Αντί για 2-3 ανθρώπους πρότυπα, οι νέοι σε ένα ακαδημαϊκό έτος συναντούν 20-30 επαγγελματίες (μέντορες) ώστε να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για το μέλλον τους.

 

Δείτε ένα σύντομο video από τη δράση του οργανισμού εδώ

 

Στο πλαίσιο αυτό, το The Tipping Point φέρνει σε επαφή με τη χρήση της τεχνολογίας μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου, ακόμα και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος, με ανθρώπους πρότυπα (μέντορες) που δεν θα είχαν διαφορετικά την ευκαιρία να συναντήσουν.

 

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις εκατοντάδων νέων. Μέσα από το πρόγραμμα του The Tipping Point, καθηγητές, φοιτητές και εκπρόσωποι του Τμήματος, μπορούν να “ταξιδέψουν” ως μέντορες σε τάξεις σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με μαθητές που φαντάζονται τη θέση τους στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Σε προγραμματισμένες 20-30λεπτες συνεδρίες μέσω live video ή/και ασύγχρονες video-απαντήσεις 100 δευτερολέπτων, δίνεται η δυνατότητα στους νέους της χώρας να επιλέξουν συνειδητά το πρώτο ακαδημαϊκό τους βήμα και να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μετά τη φοίτηση στο Τμήμα μας.