ΔΤ, 22η Τελετή Απονομής Υποτροφιών, Ίδρυμα Ευγενίδου, 29/1/2018

31-01-18 web.xrh 0 comment

31/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

32 ΧΟΡΗΓΟΙ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) ΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ 49 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, το Τμήμα και οι εκπρόσωποι 32 Χορηγών βράβευσαν τους 49 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Τα 49 βραβεία, συνολικής αξίας 101.000€, προσέφεραν οι εξής ΧΟΡΗΓΟΙ, ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

Η βράβευση ξεκίνησε με την απονομή υποτροφιών από τους χορηγούς μας που φέρουν θεσμικό χαρακτήρα, δηλαδή, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τις εταιρίες-χορηγούς:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

GRIVALIA PROPERTIES

LASKARIDIS SHIPPING CO

ΟΤΕ Α.Ε.

ALDEMAR GROUP

ALPHA BANK

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ

AEGEAN AIRLINES

CHIPITA ΑΕ

DANAOS SHIPPING CO.

DELOITTE

ELEARNING ΤΜ. ΧΡΗΜΑΤ/ΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

ELKA SHIPPING LTD

EUROBANK

FG EUROPE S.A.

IMERYS INDUSTRIAL MINERALS GREECE

PwC

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

ΤΙΤΑΝ

ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ

ACS

COSTAMARE SHIPPING CO.

Coca-Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ

PHARMATHEN

UNISYSTEMS

ΓΙΩΤΗΣ

ΤΕΜΕΣ

KPMG


Ο θεσμός αυτός  ξεκίνησε το 1991, πρώτο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος για τους τότε 8 καλύτερους φοιτητές και συνεχίζεται κάθε χρόνο με την πολύτιμη αρωγή Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή εταιρική κοινωνική ευθύνη. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη συστηματική προσπάθεια του Τμήματος για την αναβάθμιση των σπουδών, την ανάδειξη της αριστείας και για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που πρωτεύουν και μοχθούν καθημερινά. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής, βραβεύτηκαν 16 μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος που έλαβαν υποτροφία αριστείας με τη μορφή απαλλαγής διδάκτρων, συνολικής αξίας 27.690€, από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος, στα οποία φοιτούν.

Στην τελετή παρέστησαν: ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Μάρκος Κούτρας και ο Κοσμήτορας της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Καθηγητής κ. Νικόλαος Απέργης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Αν. Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σταϊκούρας επισήμανε ότι, μέσω του θεσμού των Υποτροφιών, το Τμήμα τιμά και αναγνωρίζει στο πρόσωπο των βραβευθέντων φοιτητών και φοιτητριών μας, την αυθεντική έννοια της αριστείας, υπό την έννοια ότι αυτό που επιβραβεύεται είναι η αριστεία ως στάση ζωής, που ενεργοποιεί τις αρετές που υπάρχουν σε κάθε άνθρωπο με σκοπό τη συνεχή πρόοδό του∙  επιβραβεύεται η προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και διάκριση μέσω της ευγενούς άμιλλας και ο  μόχθος για την μέγιστη αξιοποίηση των ίσων ευκαιριών που όλοι πρέπει να απολαμβάνουν.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος κ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του ΔΣ της Eurobank, ανέφερε τα εξής: «Εμείς στην Eurobank, στηρίζουμε για περισσότερα από 10 χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, γιατί θεωρούμε αυτονόητη ηθική και αξιακή επιταγή, τη διασφάλιση της δυνατότητας των άριστων μαθητών και φοιτητών, κυρίως από τις ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες να έχουν ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και να έχουν ίσες ευκαιρίες.  Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της παιδείας και της μόρφωσης ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για να γεφυρώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να προσφέρουμε ευκαιρίες  ανέλιξης σε όλους, στηρίζουμε παράλληλα τους αριστούχους τελειόφοιτους μαθητές, όλων των Λυκείων της χώρας, μέσα από το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», όπου πάνω από 16.000 αριστούχοι μαθητές έχουν βραβευθεί από όλη την Ελλάδα την τελευταία δεκαπενταετία.».

Η κα Ιωάννα Σαπουντζή, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και ΕΚΕ της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε «Η Εθνική Τράπεζα και η Διοίκηση της στήριζε πάντοτε έμπρακτα την Παιδεία και την Εκπαίδευση. Για εμάς, ένας από τους μεγάλους στρατηγικούς μας στόχους, στο πλαίσιο των δράσεων μας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, είναι να είμαστε δίπλα στους νέους ανθρώπους, αρωγοί της προσπάθειας τους και συνοδοιπόροι τους στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους.

Η παρουσία μας σήμερα εδώ αποδεικνύει αδιαμφισβήτητα ότι η αριστεία πρέπει να επιβραβεύεται και οφείλουμε να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τους νέους επιστήμονες να μη διστάζουν αλλά να συνεχίζουν σταθερά και με δυναμισμό να διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον απέναντι σε κάθε αντιξοότητά και να απαντούν σε κάθε πρόσκληση με το πείσμα, την προσπάθεια και την επιμονή τους».

Ο κος Σπύρος Μουρούτης, εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών, ευχαρίστησε το Τμήμα για την αγάπη που δείχνει στους φοιτητές του και τα κίνητρα που τους παρέχει να προχωρήσουν στον ανηφορικό δρόμο της γνώσης και τους χορηγούς των υποτροφιών που εδώ και χρόνια απετέλεσαν για τον ίδιο αλλά και για πολλούς άλλους συμφοιτητές του ηθικό κίνητρο για να συνεχίσουν να πορεύονται στο δρόμο της αριστείας.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των χορηγών για την παρουσία τους στην Τελετή.