Προπτ, «Θεσμικό Πλαίσιο Χρηματοοικονομικών Αγορών», Ύλη και Τρόπος Εξέτασης

10-01-19 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

10/1/2019

 

Ύλη του μαθήματος «Θεσμικό Πλαίσιο Χρηματοοικονομικών Αγορών»

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της εξέτασης του μαθήματος «Θεσμικό Πλαίσιο Χρηματοοικονομικών Αγορών», η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει όλες τις θεματικές που διδάχθηκαν μέσω των διαλέξεων-διαφανειών οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο eclass του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Για την μελέτη των θεματικών αυτών μπορείτε να α βασισθείτε για τη μελέτη σας στη συζήτηση που έγινε στο μάθημα, στο προτεινόμενο σύγγραμμα, στο πακέτο άρθρων-μελετών που σας έχει διανεμηθεί, αλλά και σε άλλες πηγές που θα επιλέξετε εσείς.

Σε ό,τι αφορά στο προτεινόμενο σύγγραμμα («Χρήμα-Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικές Αγορές»), εντός ύλης είναι τα εξής:

  • Σελίδες: 43-52, 69-92, 97-128, 295-303, 309-340, 347-370, 381-409, 415-446, 453-482, 495-535.
  • Επίσης, εντός ύλης είναι η θεματική που αφορά στην ΕΚΤ και στα εργαλεία άσκησης νομισματική πολιτικής (η θεματική αντιστοιχεί στα Κεφάλαια 15-17 του προτεινόμενου συγγράμματος, αλλά, όπως σας έχω επισημάνει, θα βασισθείτε ειδικώς για τη συγκεκριμένη θεματική στις διαλέξεις και τη συζήτηση εντός μαθήματος)

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η εξέταση θα γίνει μέσω του συστήματος ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (60 ερωτήσεις), χωρίς αρνητική βαθμολόγηση. Θα απαντήσετε σε ειδικό απαντητικό φύλλο, το οποίο θα ελεγχθεί από ειδικό μηχάνημα για να εξαχθεί η βαθμολογία. Επομένως, πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη συμπλήρωση του απαντητικού φύλλου. Η συμπλήρωση του απαντητικού φύλλου στα οικεία πεδία γίνεται με στυλό (μαύρο ή μπλε) μόνον, «γεμίζοντας» (με τη χρήση του σημείου «●») το οικείο πεδίο (δεν επιτρέπεται η χρήση άλλων σημείων, όπως «Χ» ή «√»).

Για να έχετε μια εικόνα του απαντητικού φύλλου, δείτε ένα υπόδειγμα στο συνημμένο αρχείο:

 

Exam study_Thesmiko Plesio