Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση;

22-12-23 eperan 0 comment

Sorry, this entry is only available in Greek For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Πρακτική Άσκηση 2023-2024 – Ανακοίνωση — Αιτήσεις έως 20/1/2024

Γιατί να κάνω Πρακτική Άσκηση;

Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί μία ευκαιρία για να εργαστείτε, για σύντομο χρονικό διάστημα, σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρετε σε πραγματικές συνθήκες την επιστημονική σας γνώση, να την εφαρμόσετε και να τη δοκιμάσετε. Σας παρέχει ευκαιρίες για ενίσχυση της επιστημονικής σας κατάρτισης με επαγγελματικές δεξιότητες και προσόντα. Σας επιτρέπει να δοκιμάσετε έναν πιθανό μελλοντικό επαγγελματικό χώρο και να διερευνήσετε τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα. Σας φέρνει σε επαφή με το σύγχρονο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και σας προετοιμάζει για να μπορείτε να δραστηριοποιήστε εντός του. Σας δίνει τη δυνατότητα να γνωριστείτε και να δικτυωθείτε με φορείς και τα στελέχη τους. Τελικά, η Πρακτική Άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει στην ομαλή εκκίνηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας

 

Πλεονεκτήματα Πρακτικής Άσκησης

  1. Εφαρμογή της εκπαίδευσης και εξερεύνηση καριέρας.

Η μάθηση είναι σημαντική, αλλά η αξιοποίηση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε διαφορετικές σταδιοδρομίες και εξειδικεύσεις που ταιριάζουν στα δικά σας ενδιαφέροντα.

 

  1. Αποκτάτε εμπειρία. Η πρακτική σας δίνει εμπειρία στον τομέα που θέλετε να ακολουθήσετε και σας προετοιμάζει επίσης για το τι να περιμένετε στον τομέα σας και αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας.

 

3.Δικτύωση.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξασφαλίσετε μια δουλειά όταν γνωρίζετε άλλους ανθρώπους, έτσι η δικτύωση είναι πολύ σημαντική. Οι πρακτικές παρέχουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να συναντήσετε επαγγελματίες στον τομέα της σταδιοδρομίας που επιθυμείτε να ακολουθήσετε, καθώς και για επαγγελματίες που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.

 

  1. Επαγγελματισμός.

Οι δεξιότητες, όπως η επικοινωνία, η ηγεσία, η επίλυση προβλημάτων και η ομαδική εργασία, μπορούν να καλλιεργηθούν μέσω της πρακτικής άσκησης και να αξιοποιηθούν.

 

  1. Μαθαίνετε πώς λειτουργεί ένας επαγγελματικός χώρος εργασίας.

Οι πρακτικές βοηθούν τους φοιτητές να μάθουν τα πάντα για την κουλτούρα του εργασιακού χώρου, τις σχέσεις των εργαζομένων και τη δομή της ηγεσίας, που θα τους βοηθήσουν να επιβιβαστούν στην πρώτη επαγγελματική τους δουλειά με μεγαλύτερη ευκολία από ότι αν δεν είχαν επαγγελματική εμπειρία.

 

  1. Χτίστε το βιογραφικό σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον μία πρακτική άσκηση στο βιογραφικό σας πριν εγκαταλείψετε το πανεπιστήμιο, για ένα καλύτερο βιογραφικό.

 

  1. Αποκτήστε επαγγελματική κριτική.

Ενώ οι καθηγητές θα σας προετοιμάσουν για τη θεωρητική πλευρά του τομέα σας, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης παρέχουν ευκαιρίες για λήψη σχολίων από κάποιον που εργάζεται στο πεδίο σας σε καθημερινή βάση.

 

  1. Μαθαίνετε από τους άλλους.

Λειτουργείτε σαν σφουγγάρι και απορροφήστε όλες τις πληροφορίες που μπορείτε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας – θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

 

  1. Καταλαβαίνετε τι σας αρέσει

Μέσα από την πρακτική άσκηση θα δείτε τι δεν σας αρέσει και θα μπορέσετε να αποφύγετε να διαλέξετε μια δουλειά που δε σας ταιριάζει μετά την αποφοίτηση.

 

  1. Χρηματική Αποζημίωση

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για κάθε πρακτική (2μηνη ή 3μηνη, αναλόγως το τμήμα) καταβάλλει χρηματική αποζημίωση η οποία ορίζεται στο ποσό των 420,22 ευρώ και 660,33 ευρώ καθαρά αντίστοιχα (+10,11 ευρώ εισφορές για κάθε μήνα)

 

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Για σένα που δεν σε πείσαμε ακόμα, αλλά γνωρίζουμε ότι επιθυμείς να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας, εδώ είναι η ευκαιρία σου! Τελειώνοντας  τη σχολή σου θα έχεις δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στο βιογραφικό σου έναντι των άλλων υποψηφίων, το πτυχίο σου και εργασιακή εμπειρία. Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον, η απόκτηση προσόντων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα εύρεσης εργασίας. Είσαι σίγουρος/η ότι δεν θες να ανήκεις στις πρώτες επιλογές των εργοδοτών σου;

Ένα λάθος δεν σημαίνει και απόλυση

Αν έχεις το άγχος της πρώτης συνέντευξης και της πρώτης δουλειάς, με την πρακτική θα ξεπεράσεις όλους τους φόβους σου. Μπορεί να εργάζεσαι σε πραγματικές συνθήκες, όμως η ειδοποιός διαφορά είναι ότι το λάθος δεν σημαίνει  και απόλυση.

Η επιχείρηση των ονείρων σου

Εσύ που ονειρεύεσαι τον εαυτό σου στη μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα, στην κορυφαία ΙΤ εταιρεία ή όποιο κι αν είναι το όνειρο σου, τώρα με την πρακτική μπορείς να το πραγματοποιήσεις!  Μεγάλες εταιρείες και γνωστές πολυεθνικές ανοίγουν θέσεις πρακτικής αναζητώντας τον επόμενο νέο που θα ενταχθεί στο ανθρώπινο δυναμικό τους με διάθεση, όραμα και φιλοδοξία! Μην αργείς λοιπόν, άρπαξε τώρα την ευκαιρία που ταιριάζει με τα προσόντα σου!

Προοπτικές εξέλιξης

Αν σου έλεγε κάποιος ότι βρήκε τη δουλειά των ονείρων του από τα 22 ή τα 23 του, ακριβώς μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, θα τον πίστευες; Εμείς σίγουρα ναι, καθώς ξεκινώντας πρακτική, πολλοί νέοι κατάφεραν μετά το πέρας της σύμβασης τους να προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι! 

Οικονομική ανεξαρτησία 

Μπορεί να διανύεις ακόμα τα φοιτητικά σου χρόνια, αλλά θα ήθελες να δεις πως είναι να εργάζεσαι με συγκεκριμένο ωράριο, σε πραγματικές συνθήκες, να αναλαμβάνεις projects και να  ανταμείβεσαι για τον κόπο σου. Στις περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης μπορείς να ανταμείβεσαι! Θα κερδίσεις τα πρώτα σου χρήματα και πίστεψε μας αυτή η αίσθηση ικανοποίησης πραγματικά θα σε απογειώσει!

Απόκτηση περισσότερων γνώσεων

Όσα κι αν ακούς στις διαλέξεις στη σχολή σου, σίγουρα το να εργάζεσαι στις ισχύουσες  συνθήκες και να δουλεύεις για παράδειγμα τα εργαλεία Marketing, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Επιπλέον,  θα αποκτήσεις νέες δεξιότητες, καθώς η αγορά εργασίας μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς και αναζητά άτομα που είναι up-to-dated για όλες τις εξελίξεις.