CFA Institute Research Challenge 2019

16-10-20 eperan 0 comment

από τη σελίδα του FINANCE CLUB UNIPI: http://financeclub.unipi.gr/2019/04/15/cfa-2019/ 

Πέντε από τα μέλη του Finance Club UniPi, οι: Κωνσταντίνος Μαμάης, Γιάννης Σταμάτης, Μάρκος Ζώρζος, Μάκης Δραγάτσης και Χρήστος Γκιτέρσος αποτελούν μέρος της πενταμελούς ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιώς που διακρίθηκε ως πρώτη στον ετήσιο διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge 2019 ανάμεσα σε 8 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η ομάδα, ύστερα από ανάλυση του ομίλου ΟΤΕ, πραγματοποίησε μία παρουσίαση των αποτελεσμάτων της καθώς και μια πρόταση για θέση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής του ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.

Η ομάδα μας, στην συνέχεια, εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο ευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού που διεξήχθη στη Ζυρίχη τον Απρίλιο του 2019 με απώτερο στόχο τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο τελικό της Νέας Υόρκης. Η εξαιρετική τους απόδοση αποτελεί κίνητρο για τα υπόλοιπα μέλη του Club, ενώ η εμπειρία τους θα φανεί σίγουρα χρήσιμη στα αντίστοιχα μελλοντικά reports του Club.