ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Βράβευση των αρίστων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Ίδρυμα Ευγενίδου, 22 Νοεμβρίου 2023

23-11-23 web.xrh 0 comment

Unipi logoΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση των αρίστων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής

Ίδρυμα Ευγενίδου

22 Νοεμβρίου 2023

 

Σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και οι εκπρόσωποι 18 Χορηγών βράβευσαν τους 78 καλύτερους φοιτητές / φοιτήτριες του Τμήματος που διακρίθηκαν με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022.

Ο θεσμός των υποτροφιών ξεκίνησε κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Τμήματος και συγκεκριμένα  το έτος 1991, βραβεύοντας τους τότε 8 καλύτερους φοιτητές, από τον πρώτο Πρόεδρο του Τμήματος Ομότιμο Καθηγητή Τάκη Αθανασόπουλο και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με την πολύτιμη αρωγή Τραπεζικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Επιχειρήσεων, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επέδειξαν υψηλή εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής τιμά και αναγνωρίζει στο πρόσωπο των βραβευθέντων φοιτητών και φοιτητριών του, τον αυθεντικό όρο της αριστείας, υπό την έννοια ότι η επιβράβευση αφορά στην αριστεία ως στάση ζωής, γεγονός το οποίο ενεργοποιεί τις αρετές που κάθε άνθρωπος διαθέτει, με σκοπό τη συνεχή πρόοδό του∙  επιβραβεύεται η προσπάθεια για συνεχή βελτίωση και διάκριση μέσω της ευγενούς άμιλλας και ο  μόχθος για την μέγιστη αξιοποίηση των ίσων ευκαιριών που όλοι πρέπει να απολαύουν.

 

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και το Εσωτερικό Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Νικόλαος Κουρογένης.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, εξέφρασε θερμά συγχαρητήριά σε καθένα από τους φοιτητές ξεχωριστά αλλά και στους γονείς, καθηγητές, συνεργάτες και όλους όσους συνέβαλαν, με τον τρόπο τους στην κατάκτηση αυτής της αριστείας και επισήμανε ότι, βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να επιβραβεύσουμε τους άριστους, σε επίδοση φοιτητές αλλά και να δώσουμε σε όλους τους φοιτητές το κίνητρο προς την κατεύθυνση μεγιστοποίησης των προσπαθειών τους. Γιατί όπως μας δίδαξε ο Αριστοτέλης, η αριστεία ποτέ δεν είναι κάτι τυχαίο αλλά το αποτέλεσμα υψηλής πρόθεσης, ειλικρινούς προσπάθειας και έξυπνης εκτέλεσης. Αντιπροσωπεύει τη σοφή επιλογή μέσα από πολλές εναλλακτικές οπότε κατά συνέπεια,  η επιλογή και όχι η τύχη καθορίζει την επαγγελματική πορεία του καθενός.

 

Η Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Καθηγήτρια Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι: «Το Τμήμα μας, έχει την ευθύνη και την τιμή συνάμα, να υπηρετεί έναν από τους μακροβιότερους και ευγενέστερους άτυπους θεσμούς της εκπαίδευσης, ο οποίος δεν είναι άλλος, από την βράβευση της Αριστείας. Όπως στην αρχή της λειτουργίας τους, έτσι και τώρα οι υποτροφίες Αριστείας συνιστούν μια πολύ αποδοτική επένδυση αν συγκρίνει κανείς την αναλογία κόστους-οφέλους, οφέλους όχι μόνο προσωπικού φυσικά, αλλά και ευρύτερα κοινωνικού. Ο θεσμός των υποτροφιών, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη μακροπρόθεσμη και ποικιλόμορφη δραστηριότητα του Τμήματός μας για την προώθηση της αριστείας, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά εκείνων που «αριστεύουν», εκείνων που υπερβάλλουν και προσπαθούν να ξεπερνούν τον εαυτό τους.»

 

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Καθηγήτρια Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου, χαιρέτησε τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Γκίκα Χαρδούβελη, αναφερόμενη στο εντυπωσιακό του βιογραφικό και εξαίροντας τον ρόλο του στο Τμήμα σαν εκπαιδευτικός και σαν μέντορας με τις ικανότητές του και την ισχυρή προσωπικότητά του και του παρέδωσε αντίγραφο του πρώτου Τραπεζογραμματίου της Εθνικής Τράπεζας ως προσωπική αναφορά σε και ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά του  στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής.

 

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος, πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Γκίκας Χαρδούβελης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα είμαστε εδώ για να στείλουμε ακριβώς αυτό το μήνυμα. Να επιβραβεύσουμε την αριστεία ως στάση ζωής και όχι μόνο με τη στενή έννοια του όρου. Να επιβραβεύσουμε την διαρκή προσπάθεια για βελτίωση. Να στείλουμε το μήνυμα ότι είναι σημαντικό να θέτουμε υψηλούς στόχους πάνω από τις δυνάμεις μας, ώστε να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Να στείλουμε το μήνυμα ότι εδώ βραβεύουμε τους καλύτερους, αλλά και ότι όλοι μπορούμε να διακριθούμε σε αυτό που αγαπάμε, εφόσον προσπαθούμε».

Η κα Ειρήνη Δανομάρα, Manager Human Capital PwC Greece, εκπρόσωπος των χορηγών τόνισε:  «Πιστεύουμε στην αξία των Ελληνικών πανεπιστημίων και των νέων που αποφοιτούν από αυτά. Συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα που φέρνει τη φοιτητική κοινότητα κοντά στην αγορά εργασίας και δίνει την ευκαιρία σε εμάς, τις επιχειρήσεις, να επιβραβεύσουμε και να στηρίξουμε τους άριστους φοιτητές και φοιτήτριες.»

Ο κ. Νικόλαος Κατσανεβάκης, εκπρόσωπος των βραβευθέντων φοιτητών / φοιτητριών, ευχαρίστησε «τους φορείς που χρηματοδοτούν τα βραβεία αλλά και τη διοίκηση που επιμελήθηκε την απονομή» και τόνισε ότι: «Η συμβολή του Τμήματος όμως δε σταματάει μόλις σταματάει το μάθημα, είναι κοινότητα με αξίες αλληλεγγύης. Οι φίλοι μας που καθόμασταν στα ίδια έδρανα ήταν δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Οι καθηγητές μας που χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους για να μας κατευθύνουν επαγγελματικά. Και φυσικά όλο το προσωπικό που έκαναν όλα τα δυνατά για να μην υπάρχουν εμπόδια κατά τη διάρκεια της φοίτησης μας. Γιατί το Τμήμα, δεν είναι το κτίριο και οι αίθουσες στην Καραολή και Δημητρίου, είμαστε εμείς.»

 

Τα 78 βραβεία, συνολικής αξίας 85.000€, προσέφεραν οι εξής ΧΟΡΗΓΟΙ, ανά κατηγορία ποσού και με αλφαβητική σειρά:

  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
  • PWC ΕΛΛΑΔΑΣ
  • COSMOTE
  • ΕΘΝΙΚΗ FACTORS
  • EUROBANK – ΙΔΡΥΜΑ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΚΑΨΑΣΚΗΣ”
  • ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΡΜΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  • ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ
  • ACCENTURE GREECE
  • DANAOS SHIPPING COMPANY
  • DELOITTE
  • IMERYS
  • ΤΙΤΑΝ Α.Ε.
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ «ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ»
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ»
  • ΤΣΙΜΠΑΝΟΥΛΗΣ & ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

 

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ευχαριστεί θερμά όλους τους εκπροσώπους των χορηγών για την παρουσία τους στην Τελετή, αλλά και τη συμβολή τους στην ανάδειξη, εκπαίδευση και προετοιμασία της νέας γενιάς, από την οποία θα προκύψουν τα επόμενα ενεργά στελέχη στην αγορά εργασίας.

Υποτροφίες 2023 - Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής
Υποτροφίες 2023 – Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής