Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Π.Μ.Σ στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική»

Π.Μ.Σ στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική»

| Μήνυμα Διευθυντή

Καλώς ήλθατε στην σελίδα του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος!
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εφοδιάσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές με σύγχρονη γνώση και τεχνικά εργαλεία στην θεωρία και τις χρηματοοικονομικές εφαρμογές ώστε να είναι έτοιμοι για μια επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Το πρόγραμμά μας έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί μια ορθολογική ισορροπία ανάμεσα στην θεωρητική και πρακτική κατεύθυνση της εν λόγω επιστήμης. Με την συμπλήρωση του προγράμματος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν αποκτήσει ένα ισχυρό υπόβαθρο στις θεμελιώδεις αρχές της χρηματοοικονομικής, αλλά και τα απαραίτητα ποσοτικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να επαληθεύσουν τις θεωρητικές αρχές και προσεγγίσεις. Το πρόγραμμα επίσης προσφέρει και την απαραίτητη πρακτική εκπαίδευση στην χρηματοοικονομική έτσι ώστε οι φοιτητές να εξοικειωθούν με τις πρακτικές των αγορών μέσω επισκέψεων σε τραπεζικά ιδρύματα, χρηματιστήριο και χρηματοοικονομικές μονάδες επιχειρήσεων, ομιλιών από καλεσμένους/στελέχη της αγοράς και την εμπειρία τους.

Ταυτόχρονα, η δομή του προγράμματος βοηθά στις εξετάσεις του CFA αφού ο εν λόγω οργανισμός έχει αναγνωρίσει την ταυτοποίηση του προγράμματος κατά 70-90% των απαιτούμενων εξετάσεων του, με αποτέλεσμα οι φοιτητές μας να είναι επαρκώς καταρτισμένοι για τις σχετικές εξετάσεις.

Στο πρόγραμμα διδάσκει μια ομάδα καθηγητών του Τμήματος με διδακτορικό από Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι σε ακαδημαϊκό επίπεδο με υψηλό επίπεδο δημοσιεύσεων, αλλά και από την αγορά αφού το διδακτικό προσωπικό έχει μεγάλη εμπειρία με επιχειρήσεις και τράπεζες.

Είμαι σίγουρος ότι το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα θα σας δώσει την απαιτούμενη γνώση και εργαλεία που απαιτεί ο χρηματοοικονομικός και τραπεζικός τομέας.

Σας καλούμε να έρθετε και να αποκτήσετε την εμπειρία ενός ακαδημαϊκού μεταπτυχιακού προγράμματος που μόνον το Τμήμα μας μπορεί να προσφέρει!
Νικόλαος Απέργης, PhD
Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

You cannot copy content of this page